© BELGA

Wanty Groupe-Gobert mag voor het eerst naar Qatar en Oman

Voor het eerst in haar geschiedenis mag Wanty-Groupe Gobert deelnemen aan de Ronde van Qatar en Oman, in 2016. De Belgische procontinentale ploeg ontving maandag een uitnodiging van ASO, de organisatie achter de wedstrijden in het Midden-Oosten.

Wielrennen op Sportwereld.be

ASO, organisator van de Tour de France maar ook van tal van andere wedstrijden in Europa en daarbuiten heeft Wanty-Groupe Gobert een uitnodiging gegeven voor de wedstrijden in 2016, traditioneel bekend als belangrijke voorbereidingskoersen in het zicht van het voorjaar.

“Deze wedstrijden kennen een hoge deelname van World Tour-teams. Het klimaat in die streek in februari is immers ideaal om je voor te bereiden op het voorjaar”, zegt ploegkapitein Marco Marcato. “De Ronde van Qatar wordt gekenmerkt door veel wind en hoge snelheid. In Oman moet je dan weer veel hoogtemeters overwinnen. Het zijn twee fantastische wedstrijdweken voor onze ploeg. Na de ritten kan je bovendien nog wat extra bijtrainen door het goede klimaat, een goede zaak met het oog op de voorjaarsklassiekers die voor onze ploeg van belang zijn.”

Het is de eerste keer dat het team van Jean-Francois Bourlart een uitnodiging ontving voor de twee wedstrijden, de Ronde van Qatar (2.BC) van 8 tot 12 februari 2016, de Ronde van Oman (2.BC) van 17 tot 22 februari. “Dit betekent veel voor ons team, een stap vooruit in ons zesde jaar als procontinentale ploeg”, zegt ploegleider Hilaire Van Der Schueren. “De ASO is een belangrijke organisatie en ze belonen ons voor onze aantrekkelijke en aanvallende stijl van koersen.”