© PHOTOPRESS.BE

Teammanager Vastgoedservice-Golden Palace ongemeen hard voor eigen renners

Ondanks de goede prestaties van kopman Wout van Aert waarschuwt teammanager Geert Vanhoof de andere crossers van het Vastgoeservice-Golden Palace team. “Over Wout kan ik niet klagen”, stelt hij, “maar de laatste weken lijken we collectief toch wat te slabakken.” Dat laat de manager optekenen op de site van zijn team.

Veldrijden op Sportwereld.be

Een beetje ongezien toch wel, een tussentijdse balans opmaken op de eigen teamsite en daarin ook de kritiek niet schuwen. Al is er eerst wel lof voor het team. “September en oktober waren fantastisch”, begint de manager zijn betoog. “Er was niet alleen de dominantie van Wout van Aert, ook onze andere profs deden het in blok zeer voortreffelijk. Denk maar aan de derde plaats van Tim Merlier in Gieten en de tweede plaats van Rob Peeters in Zonhoven, om maar deze te noemen. We kleurden en maakten mee de koers. En ik was een zeer tevreden manager.”

En dan komt de kritiek. “Maar de laatste weken lijken we toch wat te slabakken”, klinkt het. “Voor alle duidelijkheid: over Wout van Aert niets dan lof. Zondag reed hij lek, maar met zijn doorzettingsvermogen knokte hij zich snel terug tot in het wiel van Sven Nys. Dat Nys het uiteindelijk haalde, daar maal ik niet om. Wout kan niet alles winnen. Maar de rest van mijn jongens laten het toch wat afweten.”

Geen namen

Vanhoof noemt geen namen, maar het hoeft geen betoog dat buiten Van Aert de anderen minder presteren. Zelf heeft het vooral over het collectief in het bericht. “Neem bijvoorbeeld de Soudal Classic in Hasselt. Zonder Wout van Aert, Lars van der Haar en Mathieu van der Poel. Dan verwacht ik dat de andere jongens zich tonen. Dat zag ik helaas niet. Ook in Koksijde kon het beter. Op Wout na, hadden we er niemand in de top tien. Op zich niet erg, maar ik zag niemand van onze jongens mee de koers maken. Dat verontrust mij enigszins. En dan moeten sommigen toch eens in de spiegel durven te kijken. Oké, pech speelt mee”, gaat hij verder. “En iedereen kan wel eens lek rijden, materiaalpech hebben of slecht gestart zijn. Maar als je elke week met een nieuw excuus afkomt, dan ben je voor het ongeluk geboren. Daar geloof ik niet in.”

“Niet in slaap laten wiegen”

Vanhoof wil niet dramatiseren. “Nog eens, september en oktober waren top. Stuk voor stuk bewezen onze renners wat ze in hun mars hebben”, besluit hij. “Maar ze mogen zich niet in slaap laten wiegen. Wat dat betreft is het misschien niet slecht dat er heel binnenkort een stage op het programma staat (begin december, red). In Calpe kunnen ze naast trainen ook eens bezinnen. Ik denk dat het voor sommigen een belangrijk intermezzo in het seizoen wordt.”