© Medialaan/Studio 100

Studio 100 voert beveiliging op tijdens K3-concerten

Karen, Kristel en Josje beginnen op 28 november samen met Hanne, Marthe en Klaasje aan hun afscheidstournee. Studio 100 laat weten dat ze “extra veiligheidsmaatregelen zullen uitwerken” door de verhoogde terreurdreiging in ons land. “We verstrengen de klassieke toegangscontrole”, klinkt het.

bap

De afscheidstournee met Karen, Kristel en Josje wordt op 28 november in de Flanders Expo in Gent afgetrapt. Op een later tijdstip staan onder meer Antwerpen, Hasselt en Oostende op het programma. De nieuwe K3, bestaande uit Hanne, Marthe en Klaasje, zullen worden geïntroduceerd op deze concertenreeks in Vlaanderen en Nederland. De verhoogde terreurdreiging heeft nu verstrekkende gevolgen voor de tournee.

“Extra waakzaamheid”

“Door de huidige situatie is extra waakzaamheid geboden. We verstrengen daarom de klassieke toegangscontrole. Grote tassen en rugzakken zullen nauwgezet gecontroleerd worden”, klinkt het. “We raden concertgangers daarom aan om zo weinig mogelijk grote tassen mee te nemen.”

De concerten gaan dus vooralsnog door zoals gepland. “We staan continu in overleg met de overheid en de veiligheidsinstanties. We volgen de situatie op de voet, zodat we bijkomende veiligheidsmaatregelen kunnen nemen, als dat nodig blijkt.”