© AFP

Foo Fighters brengen mini-album uit gewijd aan slachtoffers

De Amerikaanse rockgroep Foo Fighters hebben maandag een mini-album uitgebracht gewijd aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. “Misschien kunnen onze liedjes een beetje licht brengen in deze soms sombere wereld”, zei zanger Dave Grohl in een brief.

Het album, dat “Santa Cecilia” heet, kan gratis gedownload worden. Foo Fighters roept iedereen op om in ruil een gift te doen voor de slachtoffers van de aanslagen op 13 november in Parijs.

Grohl legde uit dat het mini-album aanvankelijk bedoeld was om het einde van de tournee te vieren. “Santa Cecilia” bevat te veel nummers om een single te zijn, maar te weinig voor een volledig album.

De Foo Fighters hadden normaal gezien vorige week moeten optreden in de Franse hoofdstad, een van de laatste optredens van de tournee, maar zegden dat af na de aanslagen, waarbij onder meer in concertzaal Bataclan 89 doden vielen tijdens een optreden van de Eagles of Death Metal. Grohl werkte in het verleden nog met de muzikanten samen.

“Aan iedereen die geraakt is door de wreedheden in Parijs, naasten en vrienden, onze harten zijn bij jullie en je familie. We komen terug en zullen op een dag opnieuw het leven en de liefde met jullie vieren met onze muziek.”

Lees meer over de aanslagen in Parijs