Scholen Dilbeek openen dinsdag opnieuw de deuren

De scholen in Dilbeek gaan morgen/dinsdag na een dag sluiting opnieuw open. Dat is maandag beslist na overleg tussen het gemeentebestuur, de politie en de betrokken schooldirecties. De beslissing tot sluiting werd zondagavond genomen omwille van de beslissing van de regering om het dreigingsniveau 4 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te behouden.

“De beslissing om het dreigingsniveau te behouden zorgde zondagavond voor enige onrust bij verschillende scholen omdat ze niet genoeg tijd hadden om veiligheidsmaatregelen te treffen”. Het schepencollege, de politie en schooldirecties besloten daarom dat het beter was een dag de tijd te nemen om de beveiliging te organiseren”, aldus burgemeester Willy Segers (N-VA). De scholen hebben inmiddels beslist om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. De politie zal verscherpt toezicht houden. De geplande evenementen in de gemeente zullen deze week gewoon kunnen doorgaan.

Niet alleen in Dilbeek, maar ook in Vilvoorde bleven maandag alle scholen toe. Ook een aantal directies van GO! -scholen in Sint-Pieters-Leeuw, Wemmel en Halle beslisten om maandag de deuren te sluiten. “Het gaat telkens om scholen met een specifieke problematiek zoals moeilijk te bewaken of dicht bij de Brusselse ring. Als de regering beslist om het dreigingsniveau in Brussel te behouden tot 4 dan zullen deze scholen ook dinsdag gesloten blijven, tenzij de lokale directies anders beslissen”, aldus Herman Siebens, directeur van de Scholengroep 9 Ringscholen.