Slachtoffer Bataclan laat na dood 200 rozen bezorgen bij weduwe

Gilles Leclerc was een van de slachtoffers van de aanslag in theaterzaal Le Bataclan in Parijs. De jongeman kwam om het leven omdat hij zijn echtgenote wilde beschermen. En zelfs na zijn dood bleek Gilles een romanticus: een paar dagen na de aanslagen ontving zijn vrouw Marianne een boeket met maar liefst 200 rozen. Een cadeautje van de liefhebbende echtgenoot voor hun huwelijksverjaardag...

kidr

Gilles Leclerc was een groot fan van de groep Eagles of Death Metal, en net daarom waren hij en zijn echtgenote Marianne tien dagen geleden in Parijs in theaterzaal Bataclan. Vlak voor het optreden begon namen de tortelduifjes nog samen een selfie. Mysterieuze blik, biertje in de hand, en vooral onwetend over wat er hen die avond te wachten stond.

Wat er tijdens het optreden gebeurde, moeten we wellicht niet meer beschrijven. Gilles wierp zich bovenop zijn echtgenote om haar te beschermen met zijn eigen lichaam. Helaas moest hij dat met zijn leven bekopen. 32 jaar, nog niet lang getrouwd, en plots weggerukt uit het leven. “Gilles en Marianne waren soulmates. Ze waren het perfecte koppel, nooit viel er een woord”, vertelde zijn moeder Nelly aan CNN. Dat Gilles inderdaad de perfecte echtgenoot en romanticus was, blijkt uit de verrassing die hij in petto had voor zijn vrouwtje. Drie dagen na zijn dood werd bij Marianne een bos met 200 rozen afgeleverd. Dat had bloemist Gilles zo voorzien, een cadeautje voor hun huwelijksverjaardag. “Hij kon ze jammer genoeg niet zelf afgeven, dat hebben wij moeten doen. Maar Marianne is ontroerd. Zelfs na zijn dood is hij in staat ons te verrassen”, aldus zijn zus Alexandra.

Lees meer over de aanslagen in Parijs