© PHOTOPRESS.BE

© PHOTOPRESS.BE

thumbnail: null
thumbnail: null

Michael Vanthourenhout stelt fans gerust na zware val

Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games), die zondag zwaar ten val kwam tijdens de Wereldbeker in Koksijde, vreest niet voor een lange afwezigheid. De renner klaagde over pijn aan heup en knie, maar is intussen al aan zijn revalidatie bezig.

Veldrijden op Sportwereld.be

Vanthourenhout bleef zondag minutenlang op het parcours liggen na zijn val op de Albertduin waarbij hij een nadar raakte. Er werd gevreesd voor een heupfractuur, maar al bij al bleek na onderzoek in het ziekenhuis van Roeselare de blessure mee te vallen.

“Het opstaan uit bed viel deze morgen mee”, laat Vanthourenhout optekenen op de site van zijn team. “Ik heb alleen nog wat last van de rechterknie. De zwelling is weg, maar de mediale kruisband werd geraakt bij mijn val en die speelt nog wat op. Ik deed maandagvoormiddag al revalidatieoefeningen in de praktijk van Lieven Maesschalck, leg straks nog ijs en moet dan nog een half uurtje op de rollen fietsen om ervoor te zorgen dat het allemaal niet te stijf wordt. Afwachten hoe vlot dat zal gaan, want fietsen op de hometrainer was deze voormiddag nog pijnvol.”

Toch verwacht Vanthourenhout voorlopig geen grote problemen voor de dagen die komen. “Dinsdag staan twee uurtjes fietsen gepland, woensdag een ploegtraining. Als ik daar 3u30 kan fietsen, dan zou zondag crossen in Hamme ook wel moeten lukken”, houdt hij zich sterk.