© Photo News

Michael Laudrup past voor Deense nationale elf

De voormalige Deense voetbalvedette Michael Laudrup wordt geen bondscoach van Denemarken. Hij werd benaderd, maar past voor de functie, meldde een bondslid van de Deense voetbalfederatie DBU.

“Michael heeft de onderhandelingen stopgezet omdat hij van oordeel is dat het voor hem niet het juiste moment is om bondscoach te worden. Daar heeft hij persoonlijke redenen voor”, aldus Claus Bretton-Meyer, administratief directeur van de DBU.

De 51-jarige Laudrup kwam in zijn spelerscarrière maar liefst 104 keer in actie voor de Deense nationale elf en vond daarin 37 keer de weg naar de netten. Hij zat zonder club nadat hij in juni zelf opstapte hij het Qatarese Lekhwiya, daarvoor coachte hij onder meer Swansea, Mallorca en Spartak Moskou. Hij was een van de meest geciteerde namen om Morten Olsen op te volgen aan het roer van de Deense nationale elf.

Enkele dagen geleden raakte bekend dat Olsen na vijftien jaar opstapt als bondscoach. Dat meldde de 66-jarige ex-speler van Cercle Brugge, RWDM en Anderlecht nadat Denemarken in de barrages om deelname aan het EK 2016 werd uitgeschakeld door Zweden. In zijn kwalificatiegroep was Denemarken derde geworden, na Portugal en Albanië. Het was de tweede keer op rij dat Olsen er niet in slaagt om de Denen naar een groot toernooi te leiden. Ook op de Wereldbeker in Brazilië waren ze er niet bij.