Leerlingen brengen hulde aan Geert Van Hecke

Geert van Hecke, chef van het driesterrenrestaurant ‘De Karmeliet’ in Brugge, werd maandagmiddag in zijn eigen restaurant gehuldigd met een boek. Voor ‘Onze Chef’, geschreven door culinair journaliste Tine Bral, brengen zeventien poulains van Van Hecke een culinaire ode aan hun leermeester.

tib

Topchef Geert Van Hecke wordt volgende zomer zestig en in september 2016 zal hij de deuren van zijn sterrenrestaurant ‘De Karmeliet’ achter zich dichttrekken om aan een nieuw project te beginnen. In ‘Onze Chef’ wordt het levensverhaal van de eerste Vlaamse driesterrenchef geschetst, maar ook zijn leerlingen kregen een plaats in het lijvige naslagwerk. Zij eren hun leermeester met elk drie gerechten en anekdotes over hun tijd in ‘De Karmeliet’. Voor de boekvoorstelling namen ze voor één dag het beroemde restaurant over en serveerden ze hapjes uit het boek aan de familie en vrienden van Van Hecke.

Niet te missen