© BELGA

Ook geen zakken of tassen toegelaten bij finale Davis Cup

De organisatoren van de Davis Cupfinale tussen België en Groot-Brittannië, die vrijdag in Flanders Expo in Gent begint, nemen in het kader van de verhoogde terreurdreiging enkele extra veiligheidsmaatregelen. "We nemen elke noodzakelijke maatregel om de veiligheid van de teams, toeschouwers, media en medewerkers te verzekeren", luidt het. Zakken, rugzakken en handtassen worden niet toegelaten, maar kunnen ter plekke wel opgeborgen worden. Dat maakte Tennis Vlaanderen bekend.

wic

De driedaagse is uitverkocht. Er zullen geen tickets meer verkocht worden aan de ingang en iedereen zonder ticket zal geen toegang krijgen tot het domein van Flanders Expo, zo laat Tennis Vlaanderen maandag weten. Aan alle ingangen van de site zullen bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen worden en deze zullen strikt toegepast worden op alle tickethouders, medewerkers en bezoekers.

Het zal langer dan gebruikelijk duren om toegang te krijgen tot het evenement. Toeschouwers en media wordt gevraagd hiermee rekening te houden voor ze naar Flanders Expo komen. De deuren zullen iedere dag 2u voor aanvang van de wedstrijden openen.

Zakken, rugzakken en handtassen van bezoekers zullen niet toegelaten worden in Flanders Expo. Personen die deze bij zich hebben, zullen deze moeten opbergen in de daarvoor voorzien opbergfaciliteiten buiten de site. Er wordt geen eigen drank of eten toegelaten. De organisatie voorziet een uitgebreid aanbod in de evenementenhal.Ook de locatie voor de loting van donderdag is intussen veranderd. Omwille van veiligheidsredenen zal die niet meer in de Gentse binnenstad (in Muziekcentrum De Bijloke), maar wel in Flanders Expo zelf gehouden worden. Dat bevestigde de ITF maandagnamiddag.

Via een persbericht communiceerde Tennis Vlaanderen onderstaande maatregelen:

- Het evenement is uitverkocht. Er zullen geen tickets meer verkocht worden aan de ingang en iedereen zonder ticket zal geen toegang krijgen tot het domein van Flanders Expo.

- Aan alle ingangen van de site zullen bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen worden en deze zullen strikt toegepast worden op alle tickethouders, medewerkers en bezoekers.

- Het zal langer dan gebruikelijk duren om toegang te krijgen tot het evenement. Hou hier rekening mee voor u naar Flanders Expo afreist. De deuren zullen iedere dag 2u voor aanvang van de wedstrijden openen.

- Zakken, rugzakken en handtassen van bezoekers zullen niet toegelaten worden in Flanders Expo. Personen die deze bij zich hebben zullen deze moeten opbergen in de daarvoor voorzien opbergfaciliteiten buiten de site.

- Er wordt geen eigen drank of eten toegelaten. De organisatie voorziet een uitgebreid aanbod in de evenementenhal.

- Bezoekers die voor dit evenement naar België afreizen, worden aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaart- of treinmaatschappij voor meer up to date informatie of wijzigingen in vertrektijden of richtlijnen.