© REUTERS

6.000-tal Belgische wagens betrokken bij tweede schandaal met CO2-waarden Volkswagen

In België zijn ongeveer 6.000 wagens van het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) betrokken bij het schandaal rond CO2-emissiewaarden dat VW zelf opbiechtte. Dat heeft Denis Gorteman, CEO van D’Ieteren Auto, de invoerder van de merken van het VW-concern in België, maandag gezegd tijdens een bijzonder Kamercommissie rond “dieselgate”, het milieuschandaal rond de NOx-emissiewaarden bij VW dat midden september uitbrak in de VS.

D’Ieteren had begin november de verkoop van voertuigen betrokken in het tweede schandaal rond de CO2-waarden opgeschort, maar maakte vrijdag bekend die schorsing van de verkoop weer op te heffen. Het gaat om modellen van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat.

De onregelmatigheden rond de CO2-uitstoot zijn niet technisch van aard, waardoor er ook geen technische ingreep zal volgen. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van deze voertuigen bij dagelijks gebruik blijven dus ongewijzigd.

De eventuele belastingmeerkosten die voor de klant zouden voortkomen uit het CO2-schandaal, zal VW op zich nemen, zo beloofde de autobouwer.

(belga)