© Carlo Coppejans

“Beste angst, je dagen zijn geteld”

“Beste angst, je bent zeer overtuigend en heel aanwezig. Jouw stroom is sterk en wij kunnen niet allemaal zwemmen maar de zwemmers onder ons zullen de stroom doen keren. Je dagen zijn geteld.” Met die boodschap wil schrijver Ish Ait Hamou, ook bekend als jurylid van het dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’, de angst rond de terreurdreiging een halt toeroepen.

kidr

De schrijver zette het aangrijpend bericht over angst, terreur en hoe we daar als bevolking op reageren zondag op zijn Facebook-pagina. Sindsdien werd de boodschap al duizenden keren gedeeld en al bijna 16.000 keer geliket.

De oproep van Ish is aan onze samenleving is duidelijk: laat je niet verlammen door angst. “Een bevolking gevoed door angst is geen bevolking meer maar amper een menigte die alle vorm van bewustzijn verloren heeft”, klinkt het. Maar er is hoop. Er zijn mensen op deze wereld die tegen de angst durven ingaan. “Hun harten zijn zacht, hun woorden zijn scherp en hun intelligentie is krachtig. Hun moed kent geen grenzen. Ze vermenigvuldigen zich, steeds meer en meer”, vertelt Ish. “Zij zullen met hun adem jouw rivier droogblazen. Angst, jouw dagen zijn geteld!”

Lees meer over de aanslagen in Parijs