© Lode Vanhoutte

Afghaanse docent wiskunde geeft kookworkshop

Nafisa Rahimi, nu medewerkster van Open School in Sint-Truiden, vroeger docent wiskunde in Afghanistan begeleidde woensdag een workshop Afghaans koken in de keuken van de school Zonnegroen in Zoutleeuw.

Lode Vanhoutte

Soms lijkt het meer op Afghaans toveren, de vaardigheid waarmee ze het deeg flinterdun uitrolt, het mengen van munt, verse koriander, kardemom, pepers en de geheimen van het koken van rijst. Voor Nafisa is zo’n kookavond met vele mensen, zoals een feest met bezoek. Alle gerechten worden op tafel uitgestald, tegelijk. Er moet genoeg zijn, zodat bezoekers zich niet moeten inhouden. En het smaakte. Op de vraag of Afghanen vlees eten…, antwoordt Nafisa: “ zelf eet ik niet veel vlees, maar mijn man lust graag kip, of rund, of lamsvlees… geen varken”. Tot slot verwende ze de groep met lekker gebakken koekjes, bepoederd met gemalen pistachenoten…

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio