© AFP

Salah Abdeslam zat niet in auto in Rocourt

De BMW die zondagavond in Luik de vlucht nam tijdens een politiecontrole, staat helemaal niet in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in Brussel. Dat heeft het federaal parket maandag bekendgemaakt.

ToMas

Zondagavond ging nog het hardnekkige gerucht dat Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, in het Luikse was gezien aan het stuur van een BMW en tot tweemaal toe was kunnen ontkomen aan de politiediensten. Dat blijkt dus niet te kloppen. De wagen werd rond middernacht immers teruggevonden in een straat in de Luikse deelgemeente Rocourt. "Het voertuig is intussen geïdentificeerd en verder onderzoek heeft aangetoond dat het geen enkele band vertoont met de lopende operatie", zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket.

Nieuwe arrestaties

Ons land blijft intussen onder hoogspanning staan door de terreurdreiging. Zo pakte de politie maandag opnieuw 5 mensen op bij huiszoekingen in Brussel en Luik. Zondagavond werden ook al 16 personen aangehouden bij acties in Brussel, Luik en Charleroi. Het totaal aantal arrestaties komt daarmee op 21.

Lees meer over de aanslagen in Parijs