Tongerse ouders laten kinderen niet naar school gaan uit angst voor terrorisme

In Tongeren is er ongerustheid door het gerucht dat de gezochte terrorist Salah Abdeslam afgelopen nacht gesignaleerd werd in de buurt van de stad. Abdeslam wordt gezocht voor de aanslagen in Parijs. Volgens sommige berichten zou de man op weg naar Duitsland gesignaleerd zijn op de Tongersesteenweg in Rocourt. Voor de Tongerse Vanessa Baerten reden genoeg om haar kinderen (9 en 15 jaar oud) niet naar school te laten gaan.

"Het eerste dat ik vanochtend zag is dat Salah Abdeslam in Tongeren gezien was en op de vlucht is gegaan", vertelt Vanessa aan TVL. "Toen ben ik een beetje in paniek geslagen. Ik weet dat er altijd iets kan gebeuren en dat mijn kinderen nooit helemaal veilig zullen zijn, maar hen vandaag thuishouden geeft me toch gemoedsrust."

Vanessa liet ook aan haar Facebookvrienden weten dat ze haar kinderen vandaag thuishoudt. Dat leverde gemengde reacties op. "Sommige mensen zeggen dat ze hun kinderen ook niet naar school laten gaan", aldus Vanessa. "Anderen zeggen dan weer dat ik paranoïde ben. Iedereen heeft natuurlijk recht op een eigen mening."

Maar wat als de terreurdreiging nog even aanhoudt en Salah Abdeslam niet gevonden wordt? "Ik ga naar de school bellen om te vragen of ze de schoolpoorten willen sluiten zodat er zeker niemand binnen kan. Daarna mogen mijn kinderen terug naar school."

Lees meer over de aanslagen in Parijs