© jos kuppers

Schildknapen opgenomen in de Orde der Zwaardridders van Livland

Zaterdag 21 november werden nieuwe schildknapen opgenomen in de Orde der Zwaardridders van Livland Hasselt tijdens een ceremoniële plechtigheid in de Minderbroederskerk in Hasselt.

jos kuppers

De Orde der Zwaardridders van Livland Hasselt, vertegenwoordigd door de Grootmeester, de Grootcommandeur van België, de landmeester en de ridders en burchtvrouwen van de commanderij Hasselt namen op zaterdag 21 november jongstleden nieuwe schildknapen op tijdens een officiële, ceremoniële plechtigheid. E.H. Piet Nulmans, pater Minderbroeder ging deze plechtigheid voor.De nieuwe schildknapen, die op zaterdag 19 maart 2016 aanstaande officieel tot ridder worden geslagen tijdens een plechtige viering, werden na voorlezing van de voorwaarden tot toetreding en de te verwachte naleving van de vier deugden aanvaard tot de orde der Zwaardridders van Livland Hasselt. De Zwaardridders streven de idealen van het ridderschap na die gebaseerd zijn op geloof, hoop en liefde, en de waarden van gerechtigheid, eerlijkheid, moed en wijsheid. Een nieuwe schildknaap dient volgens de eeuwenoude, historische traditie een weg af te leggen van overweging en overtuiging vooraleer hij tot ridder wordt geslagen. E.H. Piet Nulmans wenste de nieuwe schildknapen vooral de dienstbaarheid en de inzet toe naar de medemensen.

De Orde der Zwaardridders van Livland Hasselt houdt zich bezig met humanitaire projecten voor minderbedeelden in Hongarije. In de loop van de maand december vertrekt er een vrachtwagen van 40 ton, geladen met een 80-tal bedden, allerhande medisch- en revalidatiemateriaal, speelgoed, kleding, fruit en houdbare voedingsprodukten richting Tatabanya en Sümeg in Hongarije, en dit voor 1.200 kinderen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio