© Catwalkpictures, Isopix

Hoe draag je de sweaterjurk? Jani geeft tips

Als je de sweaterjurk op de catwalk bij Isabel Marant of Céline ziet voorbijkomen, lijkt hij het meest makkelijke stuk dat je in je kast kan hebben. Maar als je geen graatmager topmodel bent, is hij net iets moeilijker te dragen.

tib

'Laat ons eerlijk zijn: de stof van deze jurken is vaak heel dun en er zit veel stretch in: hier kan je niets in camoufleren', zegt Jani. 'Heb je een buikje en love handles, dan is het geen gemakkelijke jurk om te dragen. Ben je gezegend met een platte buik, is het makkelijker. Wat je wel altijd kan dragen is een jurk in sweaterstof die wat losser over je heupen en je buik valt. Of doe er een blazer of een leren jasje op, dat je open laat hangen'.

'Heb je wat heupen, ga dan voor een sweaterjurk met een A-lijn, maar wel één die hoog genoeg start in de taille. Die kan je ook perfect met een panty dragen. Vergeet ook niet dat alles staat of valt met hoe je deze jurk combineert. Je moet er coole schoenen onder doen, een leuke laars of een platte veterschoen bijvoorbeeld. Het zijn de accessoires die het maken'.

Meer op Janitv.be