© Photonews

Bekende ontwerpster vertelt voor het eerst over abortus

De Amerikaanse modeontwerpster Donna Karan was bijzonder openhartig in een interview met The Huffington Post. Vooral de passage waarin ze het heeft over haar abortus viel op. Zo gaf ze toe dat ze eind jaren 70 een abortus liet uitvoeren omdat ze niet wist of het kindje van haar toenmalige man of minnaar was.

flb

Begin de jaren 70 was Donna Karan nog Donna Faske, tot ze in 1973 met Mark Karan trouwde. Het huwelijk duurde vijf jaar, maar liep spaak omdat Donna een affaire begon met kunstenaar Stephan Weiss. Weiss bleek uiteindelijk de liefde van haar leven te zijn en het stel bleef samen tot in 2001, toen Weiss stierf aan de gevolgen van kanker. In de periode dat de modeontwerpster nog getrouwd was maar tegelijk ook de affaire had, raakte ze zwanger. "We waren niet zeker wiens kind het was. En het was juist die week dat abortus legaal werd in de VS. Ik vertelde Mark erover en zei hem dat dat volgens mij was wat we moesten doen. Hij ging akkoord en steunde me volledig."

Ze geeft toe dat het een moeilijke beslissing was, maar dat dat het leven was dat ze toen leefde. Ze hoopt nu dat ze door eindelijk met haar verhaal naar buiten te komen andere vrouwen kan leren kennen die hetzelfde meemaakten. "Veel vrouwen denken vast 'Wat moet ik doen? Hoe ga ik hiermee om?' en ik wil tonen dat ik hen compleet begrijp, want ik maakte het zelf mee."