© Photo News

Brusselse justitie draait op laag pitje

De verhoogde terreurdreiging voor het Brussels gewest heeft ook gevolgen voor de werking van het justitieel apparaat in de hoofdstad. Zo zijn verschillende gerechtsgebouwen rond het Poelaertplein gesloten.

Enkel het grote justitiepaleis is open voor het publiek, al is daar de toegangscontrole verstrengd. Het Portalis-gebouw, waar het parket en de onderzoeksrechters huizen, is dan weer enkel open voor professionelen. Bezoekers en publiek mogen er niet binnen.

In het grote justitiepaleis gaan de zittingen van de correctionele rechtbanken, hoven van beroep, raadkamers en kamers van inbeschuldigingstelling gewoon door. De toegangscontrole om het paleis binnen te komen is wel verstrengd. Zo moet iedereen die binnen wil ook zijn schoenen uitdoen, wat de voorbije weken niet het geval was. In het paleis lopen veel minder mensen rond dan op andere dagen.

De gebouwen waar de rechtbanken van eerste aanleg, de arbeidsrechtbank en het arbeidshof, en de rechtbank van koophandel zetelen, zijn gesloten. Aan de ingang hangen meldingen dat de zittingen die maandag gepland stonden, uitgesteld worden.

Lees meer over de aanslagen in Parijs