© Instagram Dayna Christison

Model verovert modewereld terwijl ze vecht voor haar leven

Het gaat de 25-jarige Dayna Christison voor de wind, althans toch wat haar carrière betreft. De Amerikaanse haalde deze zomer een contract binnen bij een modellenbureau en is ondertussen het gezicht van Urban Outfitters en liep al zes modeshows. Bijzonder is dat Danya dat allemaal doet terwijl ze vecht tegen de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker.

flb

Drie jaar geleden kreeg Dayna Christison het vreselijke nieuws te horen dat ze kanker heeft. Ondertussen onderging ze al ettelijke chemobehandelingen en twee beenmergtransplantaties, maar op vandaag zit ze nog steeds in stadium vier van haar ziekte. Toch houdt het haar niet tegen om als een fier model over de catwalk te lopen en enkele grote campagnes binnen te halen.

Danya is dan ook een opvallende verschijning met haar kale hoofd, een op het eerste gezicht groot nadeel waar Dayna net haar sterkte van maakte. Ze weigert dan ook consequent om een pruik te dragen. "Dit is gewoon hoe ik eruit zie en ik heb geen zin om me voor iemand te verbergen", vertelt het model aan Buzzfeed.

Maar dat is niet altijd zo geweest, vroeger kreeg Dayna paniekaanvallen als ze een ruimte binnenkwam en mensen haar vreemd aanstaarden en haar vroegen wat er met haar scheelde. Maar Danya kon de knop omdraaien eenmaal er ook vrouwen die zelf tegen kanker vochten haar kwamen vertellen hoe moedig het was dat ze geen pruik droeg. "Het was een van de meest fantastische ervaringen om mensen te horen zeggen dat ik hen dankzij mijn zelfvertrouwen had geholpen om zelf meer zelfvertrouwen te krijgen."

Obstakels overwinnenHet was ook dat zelfvertrouwen dat haar ertoe aanzette een modellencarrière na te jagen, en jawel ze kreeg deze zomer een contract bij Major Models. Vandaag de dag begint haar haar opnieuw wat te groeien, maar ze blijft tegen de ziekte vechten. Volgens haar komt iedereen in zijn leven wel eens obstakels tegen en iedereen moet vechten om die te overwinnen. "Er zullen altijd zaken zijn die je tegenhouden. Het is belangrijk hoe je met die obstakels omgaat en hoe je doorzet om de dingen te bereiken die je echt uit het leven wilt halen", besluit Dayna.

 

Shot of me partially naked from today's @eckhaus_latta show????????(repost from @lustcovetdesire ??) #nyfw

Een foto die is geplaatst door Dayna Marie (@runnndmc) op

 

Oh ???? hey @urbanoutfitters

Een foto die is geplaatst door Dayna Marie (@runnndmc) op

 

Old San Juan, where the cobble stone is blue and you can eat food in alley ways.

Een foto die is geplaatst door Dayna Marie (@runnndmc) op

 

This ones for the kiddens ??

Een foto die is geplaatst door Dayna Marie (@runnndmc) op

Niet te missen