© eliane van baelen

20 jaar Las Pintoras gevierd met overzichtstentoonstelling

In 1995 begonnen drie enthousiaste vrouwen, onafhankelijk van elkaar, een opleiding schilderkunst op het NIKO in Neerpelt. Na beëindiging hiervan zijn ze samen verder gegaan. Nu, 20 jaar later, zijn ze letterlijk en figuurlijk door de wol geverfd. Ze schilderen nog elke week een volle werkdag samen. De resultaten hiervan willen ze heel graag aan alle belangstellenden laten zien. Dit doen ze in de vorm van een expositie in De Kapel van Bree. Een tentoonstelling met abstracte schilderijen in gemengde technieken.

eliane van baelen

Hoewel de opleiding toen klassiek en academisch was, heeft voor alle drie de abstracte vorm van schilderen de overhand genomen.Ze inspireren en bekritiseren elkaar, bezoeken regelmatig musea en blijven de ontwikkelingen van de academie volgen. Ondanks het nauwe samenwerken heeft toch ieder voor zich een eigen stijl ontwikkeld.Met vallen en opstaan en het nodige doorzettingsvermogen wordt de weg naar het eindresultaat afgelegd, waarin voor alle drie het streven naar perfectie heel duidelijk zichtbaar is.Eliane van Baelen - Lea Heuberger-Simonis - Ciel Van den Heuvel-Koninkx

PraktischDeze tentoonstelling vindt nog plaats zaterdag 28 en zondag 29 november en is vrij te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur.Adres: Kapel Pensionaat, ingang via Grauwe Torenwal in Bree.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio