© Archief

Week start overwegend droog

Maandagmiddag is het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Er waait een zwakke westen- tot zuidwestenwind. De maxima liggen rond het vriespunt op de Hoge Venen, bedragen 5 graden in het binnenland en 7 graden dicht bij zee.

Maandagavond en -nacht zijn er eerst opklaringen. Later neemt de bewolking toe en tegen het einde van de nacht kan er aan zee al wat lichte neerslag vallen. De minima bedragen plus 3 graden aan de kust, liggen rond het vriespunt in het centrum en gaan tot min 6 graden hoog in de Ardennen. Vooral over de oostelijke helft van het land kan opnieuw lokale gladheid optreden.

Dinsdag is het betrokken met regen vanuit het westen. Op de hogergelegen gebieden kan de regen door natte sneeuw of sneeuw worden voorafgegaan. De maxima bedragen min 1 graad hoog in de Ardennen en 3 tot 7 graden elders. De zuidenwind wakkert aan naar matig tot vrij krachtig. Aan de kust komt een krachtige tot harde wind te staan.

Woensdag is het wisselend bewolkt met buien en veel wind. Donderdag is tijdelijk nog een bui mogelijk bij een afnemende wind. Vrijdag verloopt vrijwel droog. In het weekend zijn er perioden met regen en staat er opnieuw meer wind. De middagtemperatuur schommelt rond 7 graden.