© Belga

© Belga

thumbnail: null
thumbnail: null

"Deze Sven Nys kan wereldkampioen worden"

Ze konden niet snel genoeg bij Sven Nys zijn. Jan Verstraeten wipte in Koksijde als een hinde over elke afsluiting, Paul Van den Bosch liep zijn scherpste achthonderd meter in jaren en Luc Versele bewees dat ook bankiers een fysieke inspanning aankunnen. “In de tweede ronde zag ik hem iets doen wat hij dit jaar nog niet had gedaan”, grijnsde ploegleider Jan Verstraeten. “Hij keek me aan en knikte dat het goed zat. Maar dan moet je het nog altijd afmaken, hé. Wat Sven en Wout in de laatste modderstrook lieten zien, was bij het mooiste en spannendste wat ik ooit heb gezien in de cross.”

gvdl

Ook Paul Van den Bosch kon zijn emoties nauwelijks de baas. “Dit weekend alvast was hij opnieuw de beste van de wereld”, jubelde de coach. “Toen hij voor de laatste keer de materiaalpost passeerde, wist ik voldoende. Die focus, die verbeten blik. Hij was gewoon de beste man in koers. En wie Koksijde op deze manier kan winnen, kan straks ook wereldkampioen worden. Al heb ik hier al een heel sterke Mathieu van der Poel gezien. Maar zoals Sven momenteel blinkt in zijn vel, is hij nog tot heel veel in staat.”

Luc Versele, de CEO van hoofdsponsor Crelan, wist met zijn geluk geen blijf. “Sven reed al een heel seizoen op niveau, maar om te winnen moest alles kloppen. En dat deed het dit weekend? Of hij op dit niveau kan stoppen? Hij maakt er alvast een waardig afscheid van.”