© BELGA

Belkacem wordt volledig geïsoleerd in gevangenis

Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem mag voorlopig geen enkel contact meer hebben met medegedetineerden in de gevangenis van Antwerpen. Het gevangeniswezen vreest dat andere gedetineerden onder invloed van Belkacem zouden radicaliseren, schrijft Gazet van Antwerpen maandag.

Het speciale veiligheidsregime waaronder de voormalige Sharia4Belgium-leider werd geplaatst, is een rechtstreeks gevolg van de bloedige terreuraanslagen in Parijs. Het gevangeniswezen in Brussel gaf de Antwerpse gevangenis de opdracht om Belkacem vrijwel volledig te isoleren. De aanslagen in Parijs zorgen immers voor verhitte gemoederen bij de gedetineerde moslims en het gevangeniswezen vreest dat Belkacem de actualiteit zou aangrijpen om medegedetineerden te radicaliseren.

“Belkacem mag niet naar de eredienst en hij mag niet meer gaan wandelen of ontspannen”, zegt zijn Mechelse advocaat Nabil Riffi in de krant. “Bezoek mag hij nog wel ontvangen, maar alleen achter een glazen wand. Mijn cliënt verblijft momenteel in een volledig isolement.”

De advocaat onderzoekt of hij beroep kan aantekenen tegen het strenge regime.