© Photo News

Van Gerwen wint nu ook World Series of Darts Finals

De Nederlander Michael van Gerwen blijft de overwinningen opstapelen. De 26-jarige uit Boxtel heeft nu ook de World Series of Darts Finals in het Schotse Glasgow gewonnen.

‘s Wereld nummer één van Gerwen versloeg in de finale de Schot Peter Wright (PDC 4) met 10-9. Van Gerwen, die in de kwartfinale zijn landgenoot Raymond van Barneveld (PDC 15) met 10-8 versloeg, zette in de halve finale de Engelsman Adrian Lewis (PDC 5) met 11-5 opzij. De Schot Wright nam in de kwartfinale met 10-6 de maat van de Engelsman James Wade (PDC 7). In de halve finale moest de 16-voudige wereldkampioen Phil Taylor (PDC 3) met 11-9 het onderspit delven.

In de finale nam Van Gerwen een 4-0 voorsprong. Wright pakte vijf legs op rij en de fanatieke Schotse fans gingen uit hun dak. In de twaalfde leg lukte ‘Mighty Mike’ Van Gerwen een maximum 170 uitworp. Wright kwam als eerste op één leg van de zege. Van Gerwen stelde met een 129 uitworp gelijk. In de beslissende leg brak ‘MVG’ door de darts van Wright voor de zege. Het duo speelde de voorbije achttien maanden negentien keer tegen elkaar, Van Gerwen won achttien confrontaties. Na de Europese titel en de zege in de Grand Slam of Darts is het zijn derde grote titel op een rij. Hij won dit seizoen alleen al achttien toernooien.