© Photo News

Roger Federer: “Mijn voornaamste prioriteit blijft Wimbledon”

De Zwitser Roger Federer (ATP 3) heeft zondag geen zevende eindzege van de ATP World Tour Finals aan zijn palmares kunnen toevoegen. In de finale van de Londense O2 Arena moest hij in twee sets (6-3, 6-4) het onderspit delven voor de Serviër Novak Djokovic (ATP 1). “Het was een goede wedstrijd. Ik had in het begin beter moeten serveren en ik had meer moeten doen op zijn tweede opslag”, analyseert Federer zijn wedstrijd.

“Ik heb een mooi seizoen achter de rug. Mijn tennis was goed en ik heb me geamuseerd. Dat is niet onbelangrijk op mijn leeftijd”, zegt de 33-jarige Zwitser. “Ik blijf hard werken. Behalve enkele tactische aanpassingen tegenover bepaalde spelers, moet ik weinig aan mijn spel veranderen. Ik moet in vorm zijn en mijn snelheid op peil houden. In het tennis is beweging tegenwoordig het belangrijkste.”

Federer kan in 2016 twee grote gaten op zijn palmares invullen. Op de Olympische Spelen in Rio kan hij goud behalen. In 2012 op de Zomerspelen van Londen moest de Zwitser dat na een spannende driesetter aan de Schot Andy Murray laten. “Maar mijn voornaamste prioriteit blijft Wimbledon”, aldus Federer, die op jacht gaat naar zijn achtste eindzege op het Londense gras. Daarmee zou hij de enige recordhouder zijn.