© REUTERS

Tevreden Djokovic: “Perfecte afsluiter van het mooiste seizoen uit mijn carrière”

De Serviër Novak Djokovic heeft zondag zijn vijfde titel op de ATP World Tour Finals behaald. ‘s Werelds nummer één nam in de finale in de Londense O2 Arena in twee sets (6-3 en 6-4) de bovenhand van de Zwitser Roger Federer (ATP 3). “Dit is de perfecte afsluiter van een droomseizoen, het mooiste seizoen uit mijn carrière. Het benaderde de perfectie”, reageerde Djokovic na afloop op de slotceremonie.

“Ik ben uiteraard trots dat ik dit samen met mijn team heb kunnen verwezenlijken. Op dit moment probeer ik elk moment te koesteren. Als kind droom je ervan hier te staan, strijdend voor de grootste onderscheidingen in onze sport”, zegt de 28-jarige ‘Nole’. “Het was een zeer speciaal, maar ook een lang seizoen. Ik ben blij dat ik eindelijk enkele weken vakantie kan nemen. Voor ik me voorbereid op het volgende seizoen, wil ik het tennis even uit mijn hoofd zetten en de batterijen opladen.”

Djokovic schreef het afgelopen jaar drie grandslamtoernooien op zijn naam en behaalde in 2015 elf titels, goed voor 82 overwinningen waarvan 31 tegen spelers uit de top tien van het ATP-circuit. De Serviër leed slechts zes nederlagen, waarvan drie tegen Federer. “Zoals elk jaar blijft Roland Garros een uitdaging”, zegt Djokovic, die nog wacht op een eerste eindzege in Parijs. “Maar volgend jaar zijn er ook de Olympische Spelen. Die zijn naast de Grand Slams het hoofddoel voor volgend jaar.”