© PaBr

Daan Delien steunt Vlaamse Vereniging voor Bechterew-patiënten

Al vanaf 7-jarige leeftijd is Breeënaar Daan Delien (19) niet weg te slaan van het podium. Reeds al tiener vindt hij zijn weg in de wereld van de musicals. Maar een jaar geleden slaat het noodlot toe. Daan krijgt te horen dat hij de ziekte van Bechterew heeft, een ongeneeslijke auto-immuunziekte. Hij blijft echter niet bij de pakken zitten...

patrick.brebels

Op zijn zevende stapt Daan de Jeugdmuziekschool van Bree binnen: hij start met de opleidingen dictie, woordkunst en drama en al snel wordt het podium zijn tweede thuis. Jaar na jaar verbetert hij zijn zang- en danstechnieken en al snel speelt hij in enkele musicals mee: zo was hij onder meer te bewonderen in het zeer succesvolle musicalspektakel '14-'18 van Studio 100 in de Nekkerhal in Mechelen. Maar een jaar geleden slaat het noodlot toe. Daan: "Plots kreeg ik de diagnose 'ziekte van Bechterew' voor de voeten geworpen: dat is een ongeneeslijke auto-immuunziekte die behoort tot de chronische reuma's. Op dat moment stond mijn wereld stil en kon ik geen kant meer uit."

Daanerickx Entertainment

Reeds voor zijn ziekte was Daan echter reeds sociaal geëngageerd en trad hij vaak op voor gehandicapten en kinderen of jongeren die chronisch ziek zijn. "Op die manier had ik het gevoel dat ik iets kon bijdragen aan een mooiere wereld", aldus Daan. "Ondanks het feit dat ik zelf met die vreselijke ziekte geconfronteerd werd, besloot ik niet bij de pakken te blijven zitten. Ook met de beperkingen van mijn ziekte, wil ik toch blijven optreden. Maar nu voor het goede doel. Daarom

startte ik het project 'Daanerickx Entertainment'; hiermee wil ik geld inzamelen voor de Vlaamse Vereniging voor Bechterew-patiënten door allerlei optredens te geven: je kan mij boeken voor onder meer voorstellingen in culturele centra, huiskamerconcerten, festiviteiten en bruiloften. 70% van mijn gage gaat naar de vereniging."

Boek

Daan schreef ook een boek over zijn ervaringen van het afgelopen jaar: 'Het dagboekverhaal van Tommy Daanerickx'. "In mijn boek beschrijf ik hoe het is om een vorm van reuma te hebben, wat de gevolgen zijn en welke impact dit heeft op het leven van iemand met een reumatische aandoening", aldus Daan. "Iemand die aan deze ziekte lijdt, ziet er aan de buitenkant volkomen normaal en gezond uit; dat zorgt vaak voor onbegrip. Ook op deze problematiek komt -uit eigen ervaring- aan bod in het boek en ik probeer op een aantal vragen hieromtrent te antwoorden. Ook de opbrengst van dit boek gaat naar de vereniging voor Bechterew-patiënten."

Alle informatie over Daanerickx Entertainment vind je op de site www.daanerickx-entertainment.com. Het boek is te koop in de Standaard Boekhandel in Bree (Opitterstraat) of te bestellen via www.boekscout.nl. Het kost 12,95 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio