Stijn Stijnen stopt als voorzitter van Sporting Hasselt

Print
Hasselt -

Stijn Stijnen is niet langer de voorzitter van Sporting Hasselt. Hij wordt in die rol vanaf vandaag vervangen door bedrijfsleider Bart Casters. Casters neemt een mandaat op als interim-voorzitter en dat voor maximum één jaar. Stijn Stijnen blijft nauw bij de club betrokken en wordt de nieuwe sportieve directeur van de derdeklasser. In die rol vervangt hij zijn vader Jempi Stijnen.

Vandaag kondigde Stijn Stijnen groot nieuws aan via Twitter. Een paar uur later maakte hij die tweet ook hard tijdens TVL Sportcafé: “Morgen stop ik per direct als voorzitter van Sporting Hasselt en draag ik mijn rol over aan Bart Casters. Ik stap met plezier over naar datgene waar mijn hart echt ligt en dat is het sportieve gebeuren. Ik heb dat heel goed doorgesproken met mijn vader (voormalig sportief directeur Jempi Stijnen) en hij staat volledig achter mijn beslissing. Trouwens, als hij zijn zegen niet had gegeven was het niet doorgegaan”, klink het.

De familie Stijnen redde de club in 2011 van de dood toen het vorige bewind er plotsklaps de stekker uittrok. Stijn Stijnen werd prompt voorzitter en vader Jempi kwam aan het hoofd van het sportieve beleid. “We zijn nu vier jaar bezig en het was al een tijdje duidelijk dat er iets moest veranderen als we niet ter plaatse willen blijven trappelen en naar profvoetbal willen evolueren.”

Lees er dinsdag meer over in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio