Ik Dien Kortessem speelt 'Als ik de lotto win'

Print
Ik Dien Kortessem speelt 'Als ik de lotto win'

Foto: Wouter Cuyx

Kortessem - Toneelgroep ‘Ik Dien Kortessem’ herneemt - na 23 jaar - één van de meest succesvolle stukken: Als ik de Lotto win: de droom van ons allen.

De familie Dierckx, vader Gilbert, moeder Suzanne en dochter Carine is een doorsnee Vlaamse familie. Toch is er met de jaren heel wat scheefgegroeid in het gezin. Suzanne, afkomstig uit een zeer begoede notarisfamilie, houdt Gilbert, een beetje een slome, wel degelijk onder de sloef. Gelukkig heeft hij in Leo, de buurman van boven, huurder en collega vooral een vriend. Met zijn grappen weet hij voor Gilbert het leven draaglijk te maken.Als dochter Carine trouwplannen heeft is het hek helemaal van de dam. Gilbert wordt - uiteraard - overal buiten gelaten en heeft bij de organisatie van het feest niks, maar dan ook niks, in de pap te brokken. Tot overmaat van ramp komen Tony, de verloofde van Carine, en zijn ouders Roger en Josée Tijtgat, zich met de zaak bemoeien. De beslissingen liggen vooral bij hen, want zij zijn rijk, en de familie Dierckx…Als ook de zus van Tony, Solange, wordt ingeschakeld om Gilbert een loer te draaien wordt hij helemaal wanhopig. Eén grote hoop houdt hem nog op de been: ooit de lotto winnen.

Auteur: Ruud De Ridder
Regie: Hans Royaards
Acteurs: David Knapen - Mieke Blokken - Kizzy Coninx - Jurgen Freson - Margot Croux - Michiel Lismont - Eline Jansen - Wouter Cuyx
Data en plaats: 21-24-25-27 en 28 november 2015 om 20 uur CC “Mozaïek” Kerkplein 14, 3720 Kortessem Toegangsprijs: € 8
Plaatsbespreking: info@toneelgroepikdien.be 0476 / 677 252 (werkdagen van 17 tot19 uur )


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio