Derde Belg overleeft Parijse terreur niet

Print

Elif Dogan en Milko Jozic uit Luik overleefden de aanslag op de Bataclan niet. Foto: *

De aanslagen in Parijs hebben ook het leven gekost aan drie Belgen. Eerder zaterdag raakte bekend dat Elif Dogan en Milko Jozic, die al enkele maanden in de Franse hoofdstad woonden, de aanslagen niet overleefden. Nu blijkt dat er nog een derde landgenoot onder de slachtoffers is. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bovendien nog één Belg vermist in Parijs.

Bij de vreselijke aanslagen, die vrijdagavond rond 21 uur begonnen op zeven plaatsen in de Franse hoofdstad, zijn zeker 128 mensen om het leven gekomen. Ze werden doodgeschoten in Franse horecazaken, werden het slachtoffer van zelfmoordaanslagen - ontploffingen - of in koelen bloede geëxecuteerd in de concertzaal Le Bataclan. Meer dan 200 mensen raakten ook gewond.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders liet zaterdagnamiddag weten dat er bij de aanslagen twee Belgen om het leven gekomen zijn. Zaterdagavond meldde de minister dat er een derde Belgische slachtoffer gevallen was. De man had ook de Franse nationaliteit, aldus Reynders op twitter. 

 

 

Ondertussen zijn de identiteiten van de eerste twee Belgische slachtoffers bekend.Het gaat om Elif Dogan en Milko Jozic uit Luik, meldt Sudpresse, die al enkele maanden in de straat van Le Bataclan woonden. 

“We hadden niets meer van hen gehoord sinds vrijdagavond”, meldt Laureline, de dochter van Milko. “Vrienden zijn aan de deur gaan kloppen van hun appartement, maar ze deden niet open”, zegt de ex-vrouw van de Luikenaar. “En toen kwam het vreselijke nieuws...”  Luikenaars Jozic (47) en Dogan woonden al vier maanden in Parijs. 

Lees meer over de aanslagen in Parijs