Celebs

Zo zal kleine prins George er later uit zien

Print
De kleine prins George mag dan nog maar een peuter zijn, dankzij het onderzoeksteam van de University of Bradford weet de hele wereld nu hoe hij er als tiener, als twintiger en als zestiger uit zal zien. De onderzoekers slaagden er immers in om software te ontwikkelen die het mogelijk maakt om aan de hand van een wiskundig algoritme het uiterlijk van een kind op latere leeftijd te voorspellen.

De onderzoekers van de University of Bradford stuurden een aantal digitaal bewerkte foto's van de Britse kroonprins George als tiener, als twintiger en als zestiger de wereld in om hun 'verouderingssoftware' te demonstreren. De onderzoekers maakten gebruik van een wiskundig algoritme dat op basis van de gezichtstrekken van de ouders berekent hoe een kind er in de toekomst uit kan gaan zien.

Volgens het hoofd van het onderzoeksteam, Hassan Ugail, zou de software tot 80% accuraat zijn. Helemaal nieuw is dit soort software niet, maar nooit eerder zou de berekening zo nauwkeurig uitgevoerd kunnen worden.

Niet te missen