Bewakingscamera al na veertien dagen gestolen van begraafplaats

Vandalen laten spoor van vernieling na op kerkhof

Print
Vandalen laten spoor van vernieling na op kerkhof

De kapot gereten bloemstukken liggen verspreid op het wandelpad. Beneden: Het bordje camerabewaking hangt er, de camera niet meer. Foto: Mige

Tessenderlo -

Vandalen hebben afgelopen weekend lelijk huisgehouden op begraafplaats Hoogveld langs de Hulsterweg in Tessenderlo. Bloemstukken zijn stukgemaakt, resten liggen verspreid over het wandelpad en een foto van een graf is verwijderd. Op het kerkhof hangt een bordje met ‘camerabewaking,’ maar de camera zelf is amper veertien dagen na installatie gestolen. De gemeente bekijkt nu met de politie hoe ze de vandalen een halt kunnen toeroepen.

De sporen van de vernielingen op begraafplaats Hoogveld langs de Hulsterweg zijn een dag na de eerste vaststellingen nog goed zichtbaar. Rode gerbera’s, witte en rode rozen liggen verspreid over het wandelpad. Ook een foto van een graf is weggenomen. Onbegrijpelijk, klinkt het bij veel Looienaars die het nieuws vernemen. Johan Vanderheyden werd zaterdagochtend met de ravage geconfronteerd toen hij het graf van zijn zoon bezocht. Maarten overleed eind september vorig jaar aan de gevolgen van een hersentumor.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

Politie Beringen-Ham-Tessenderlo: 013/35.05.60.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio