© Photo News

Kim Huybrechts wint eerste wedstrijd op Grand Slam of Darts

Kim Huybrechts (PDC-13) heeft zaterdag in het Engelse Wolverhampton vlot zijn eerste groepswedstrijd gewonnen op het Grand Slam of Darts (PDC/573.500 euro). Hij zette de Engelsman Steve West (PDC-78) met 5-2 opzij. Geert De Vos (WDF-24) verloor in zijn openingswedstrijd nipt met 5-4 van de Schot Robert Thornton (PDC-6).

Huybrechts wierp vijf 180 maximum worpen en haalde een gemiddelde van 105,92 per drie darts. De 29-jarige Antwerpenaar neemt het in groep A ook nog op tegen de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Mark Oosterhuis (WDF-64). De eerste twee van de groep gaan door naar de achtste finales.

De Vos liet de kans liggen om voor een verrassing van formaat te zorgen. De 34-jarige Aalstenaar nam tegen Thornton een 0-2 voorsprong met 95 en 118 uitworpen. In het derde leg miste hij vier keer dubbel tien voor 0-3. Thornton, die onlangs de World Grand Prix won, stelde gelijk en brak in het vijfde leg door de darts van De Vos. Hij maakte er ook nog 4-2 van, maar moest dan toezien hoe De Vos met onder meer een 102 checkout weer langszij kwam. In het beslissende leg maakte Thornton het na een 180 maximum met een 76 uitworp af. De Welshman Jonny Clayton (PDC-81) en de Engelsman Terry Jenkins (PDC-10) zijn de andere tegenstanders voor De Vos in groep G.

In de Grand Slam of Darts nemen de beste spelers van de Professional Darts Corporation het op tegen die van de British Darts Organisation. Bij de 32 spelers zijn er wel slechts twaalf van de BDO vertegenwoordigd.