© BELGA

KV Kortrijk trapt zich met geluksgoal voorbij KV Mechelen

Een lucky goal van Zarko Tomasevic heeft KV Kortrijk drie gevleide punten geschonken tegen KV Mechelen op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League. Daardoor hijst het zich naar een gedeelde zesde plaats en behoudt het halfweg de competitie uitzicht op een plaatsje in Play-Off 1.

wic

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Kortrijk

KV Mechelen

Armoe troef in het duel tussen KV Kortrijk en KV Mechelen, waar het tot minuut achtentwintig wachten was op de eerste uitgespeelde aanval. Toen vond Sofiane Hanni de knikker van Dalibor Veselinovic, die voorlangs kopte. Aan de overkant was het wel meteen koekenbak: Zarko Tomasevic mocht oprukken langs de lijn, ging met een gelukje een mannetje voorbij en kapte een tweede uit en verstuurde toen een scherpe voorzet. Die werd door niemand aangeraakt en verraste Jean-François Gillet door via de verste paal binnen te caprioleren.

Het spelniveau bleef niet om over naar huis te schrijven, maar de Kerels wisten hun voorsprong net voor rust wel bijna te verdubbelen. Twee keer lag de Kroatische jeugdinternational Tomislav Kis aan de basis. Eerst stond die niet op te letten toen Gillet zich verkeek op een bal voor de pot, daarna snoepte hij de Mechelse doelman zowaar de bal af toen die het leer op de grond gelegd had. Gillet was echter alert genoeg om zijn foutje te herstellen en Kis van de 2-0 te houden.

KV Mechelen zette hoog druk na rust en dat vertaalde zich in aardig wat veldoverwicht, maar bitter weinig kansen. Verder dan een harde trap van Hanni en een kopbal van Veselinovic zouden de bezoekers niet komen, al was een gelijkspel gezien het spelverloop wel logisch geweest.

Veekaa klimt door de zege naar een zesde plek die het deelt met STVV, KV Mechelen blijft hangen op de elfde plek.

Belangrijkste fases:

28’ Eindelijk een uitgespeelde aanval. Hanni krult een voorzet vanop links op het hoofd van Veselinovic. De Serviër kan zijn kopbal echter niet kadreren. Is dit het echte beginsignaal van de partij?

30’ GOAL! Zarko Tomasevic scoort voor Kortrijk. De linksback troeft de rechterflank van KV Mechelen af. Zijn voorzet dwarrelt via de verste paal in doel: 1-0. Gillet stond er bij en hij keek er naar.

41’ Een verre vrije trap wordt door Tomasevic richting de kleine rechthoek verlengd. Kis staat even te slapen aan de tweede paal en kan de bal niet binnentikken. Hij raakt wel Volkov, die verzorging krijgt aan de achterlijn.

45+1’ Gillet ontsnapt. De ervaren doelman legt de bal op de grond om uit te trappen. Hij had echter niet gezien dat Kis in zijn buurt stond. Hij kan de aanvaller nipt afhouden en rost dan het leer weg.

63’ Matthys legt de bal breed tot bij Hanni. De aanvallende middenvelder laat het leer één keer stuiten om daarna stevig uit te halen. Keet houdt met één hand de gelijkmaker uit zijn doel. Even later strandt een kopbal van Veselinovic op het dak van het doel.