© Photo News

Westerlo laat drie punten liggen in Waasland-Beveren

Westerlo heeft een 0-2 voorsprong en een gouden driepunter uit handen gegeven bij Waasland-Beveren op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League. Eerst hadden twee goals van Frédéric Gounongbe de rode lantaarn nog op voorsprong geholpen, maar twee klasseflitsen van Steeven Langil en Livio Nabab zorgden alsnog voor de 2-2.

wic

VIDEO. Bekijk de samenvatting

W.-Beveren

Westerlo

Waasland-Beveren nam in de aanvangsfase van de partij meteen het heft in handen. Erdin Demir vond vanop de flank Florian Vanzo, die vanop de rand van de zestien simpel buitenom mocht gaan bij zijn mannetje en vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal knalde. Gaandeweg groeiden de bezoekers echter in de partij, en dat resulteerde op het halfuur in drie Westelse kansjes op rij. Eerst werd een hoge vrije trap doorgekopt richting Mohammed Aoulad, de Beverse doelman Merveille Goblet moest diens kopbal van onder de lat wegslaan. Op de daaropvolgende hoekschoppen gingen achtereenvolgens Nils Schouterden en Aoulad hun kans na een ingestudeerd nummertje, maar eerst bracht Goblet redding en daarna vloog de bal nipt voorlangs.

Net voor rust werden de bezoekers dan toch beloond voor hun aanvalsdrift. Een inspeelpass op Aoulad werd door de Belgische Marokkaan al dan niet opzettelijk door de benen gelaten voor Frédéric Gounongbe. Die mocht alleen richting het Beverse doel en maakte het af via het been van Goblet: 0-1 voor Westerlo.

Na de pauze zette Waasland-Beveren aan voor de 1-1, maar werd koud gepakt door een perfecte counter van Westerlo. Nils Schouterden glipte weg in de rug van Laurent Jans en vond alweer Gounongbe voor doel, die de 0-2 op het bord schoof. De rode lantaarn leek op weg naar een simpele zege op de Freethiel, maar dat was buiten Steeven Langil gerekend. Die bracht de thuisploeg met een heerlijk doelpunt terug in de partij. De Fransman kreeg de bal op de rand van de zestien, dribbelde zich tussen twee man door, veinsde een schot en passeerde zo een derde en ook een vierde verdediger, alvorens de bal keihard in de verste hoek te jagen. Klasse.

Waasland-Beveren joeg het tempo de hoogte in en ging voluit voor de 2-2 in een aangename en spannende slotfase. Invaller Livio Nabab bezorgde de thuisploeg en een wijkend Westerlo uiteindelijk wat beiden verdienden: hij dribbelde zich met een prachtbeweging voorbij Petkovic en gaf de bal panklaar voor Zinho Gano, die de gelijkmaker maar vanop een meter van doel tegen de touwen had te jagen. In blessuretijd leek het mirakel compleet toen Olivier Myny uithaalde op een afvallende bal, maar zijn poging spatte uiteen op de deklat.

Belangrijkste fases:

4’ De eerste kans van de wedstrijd komt op naam van de thuisploeg. Demir houdt de bal nog net binnen aan de hoekschopvlag en legt terug op Vanzo. Die zet eenvoudig zijn bewaker in de wind en trapt de bal tegen de buitenkant van de paal.

29’ Westerlo krijgt een vrije trap op de hoek van de zestien nadat Aoulad onderuit wordt gehaald. Schouterden neemt de stilstaande fase voor zijn rekening. Goblet tikt een gevaarlijke kopbal van Aoulad over doel.

31’ Westerlo ruikt de voorsprong. Schouterden maakt zich vrij na een hoekschop en trapt op doel, maar Goblet tikt de bal nog net in corner. Op de volgende hoekschop gaat Aoulad zijn kans, diens afgeweken bal gaat maar net voorlangs.

42’ GOAL! Daar is dan toch de terechte voorsprong voor Westerlo! Gounongbe duikt de diepte in nadat Aoulad de bal goed doorliet en trapt de bal via Goblet in doel! Het is zijn vijfde treffer van het seizoen.

55’ Westerlo heeft zijn schaapjes nog niet op het droge bij deze 0-1 tussenstand. Myny knalt in de draai na een voorzet, maar Van Langendonck is alert.

58’ GOAL! Westerlo verdubbelt de voorsprong na een perfect uitgespeelde counter. Schouterden brengt de bal laag voor naar Gounonge, die de bal via de binnenkant van de paal binnentikt! Het staat 0-2 voor de Kempenaars.

64’ GOAL! Waasland-Beveren komt weer in de wedstrijd na een héérlijk doelpunt van Steeven Langil. Die dribbelt de hele defensie van Westerlo op een hoopje in de zestien en knalt de 1-2 binnen!

72’ Invaller Nabab zorgt voor heel wat meer schwung in de wedstrijd. Apau haalt maar net de angel uit een aanval van de thuisploeg, even later knalt Nabab op de vuisten van Van Langendonck.

82’ Steeven Langil gaat solo op zoek naar de gelijkmaker. Hij kapt zich goed vrij centraal voor de box en haalt uit, zijn bal verdwijnt in het zijnet. Zo blijft het wel spannend.

87’ GOAL! Van een succesvolle invalbeurt gesproken, Livio Nabab! Hij dribbelt zich bijzonder mooi voorbij Petkovic en dropt de bal aan de tweede paal. Daar duwt Gano de 2-2 binnen!