Red Wolves redden het niet tegen Tsjechië

De Belgische handballers hebben hun tweede wedstrijd in de eerste voorronde van de WK-kwalificatie niet kunnen winnen. Na de 34-32 nederlaag in Praag werd het bij de terugwedstrijd in de Kortrijkse Lange Munte 32-36.

gsg

2000 toeschouwers zagen de Red Wolves een goede start nemen. Doelman Jef Lettens was in grote doen maar kon niet verhinderen dat de Tsjechen bij 4-4, drie opeenvolgende Belgische balverliezen afstraften (4-7). Maar de Belgen, gesteund door een weergaloos publiek, kwam snel 7-7 gelijk. De wedstrijd bleef over en weer kabbelen en op geen enkel moment kon Tsjechië, met Barcelona-vedette en gewezen wereldspeler van het jaar Filip Jicha, de Belgen pijn doen.

Na de rust (15-16) bleven de Belgen de evenknie van de Tsjechen, die tiende staan op de wereldranking. Totbij 25-25 hadden de Belgen uitzicht op de winstpunten. Maar het laatste kwartier was er voor de energie ploeg van bondscoach Sylla teveel aan. De foutjes stapelden zich op en de Tsjechen dienden niet groots te acteren om de zege vast te leggen. Thomas Bolaers was de Belgische topschutter met acht doelpunten, wereldvedette Jicha trof aan de overkant tien keer raak.

Door deze nieuwe nederlaag mogen de Belgen, die ook nog tweemaal tegen Turkijke moeten aantreden, de kwalificatie zo goed als vergeten.