© REUTERS

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Agenten opgepakt na dood van jongetje (6) bij achtervolging in Louisiana

De Verenigde Staten zijn opnieuw opgeschrikt door een geval van politiegeweld. In staat Louisiana werden vrijdag twee politieagenten gearresteerd voor hun rol in een dodelijke achtervolging en schietpartij. Een zesjarig jongetje werd daarbij geraakt door vijf kogels.

jns

Agenten Norris Greenhouse Jr en Derrick Stafford losten dinsdag maar liefst achttien schoten op een wagen in Marksville. In die auto zaten Christopher Few en zijn zesjarige zoontje Jeremy Mardis. Het kind zat vooraan in de wagen en werd dodelijk getroffen door vijf kogels. De vader raakte zwaargewond.

Vrijdag werden beide agenten opgepakt op beschuldiging van doodslag en poging tot doodslag. Over de precieze omstandigheden van de achtervolging en de schietpartij is nog niet veel bekend. De fatale schoten werden wel op beeld vastgelegd door de bodycamera van een derde agenten die ter assistentie was opgeroepen. Die video leidde tot de arrestatie van de twee agenten

Mike Edmonson, het hoofd van de politie in Louisiana , kreeg de beelden al te zien. “Het was ongelofelijk. Ik bekeek die video vooral als vader, en minder als hoofd van de politie. Wat ik zag was weerzinwekkend.” Volgens de politiechef is het nog steeds niet duidelijk waarom de twee agenten Christopher Few aan de kant wilden zetten. De man werd niet gezocht door het gerecht en had geen wapen bij zich.

Jeremy Mardis is het jongste slachtoffer op een lijst met intussen 838 fatale schietpartijen waarbij dit jaar politieagenten betrokken waren.