© Belga

REACTIES. Wout Van Aert: "Plots lukte het niet meer"

Wout Van Aert stuitte op het EK veldrijden in het Nederlandse Huijbergen op een sterke Lars van der Haar. Onze landgenoot was enorm teleurgesteld in zichzelf. "Plots lukte het niet meer", aldus Van Aert.

vtvn

Veldrijden op Sportwereld.be

"Ik kan geen vrede nemen met die tweede plaats. Ik ben enorm teleurgesteld. Ik had alles volledig in eigen handen, maar plots lukte het niet meer. Ik voelde me heel goed en kon een gaatje pakken op van der Haar. Ik wilde dan doorzetten, wat één ronde lukte. Toen ging ik echter over mijn toeren en sprong mijn ketting eraf bij het opspringen. Daarna blokkeerde ik precies en kwam Lars heel snel terug. Ik had in de laatste ronde nog een kans, maar ik maakte een fout door niet op kop te zitten voor een technische bocht. Ik moest van de fiets en toen was Lars al weg", stelde Van Aert.

Van Aert blijft zo steken op acht overwinningen dit seizoen. "In deze koers viel er echt wat te winnen. Als je hiervoor niet teleurgesteld zou zijn, ben je geen sportman. Ik had een paar van mijn eerdere zeges wel willen inruilen voor deze."

Van der Haar: "Ik dacht dat het voorbij was"

"Ik moet er nog even wennen", stelde Lars van der Haar na afloop. "Ik dacht dat het voorbij was toen Van Aert weg was. Ik had de koers even opgegeven. Ik kon enkel hopen op een foutje van Wout om terug te komen. Ik wist dat hij beter was bij de loopduinen, maar dat ik de betere was in de technische zones. Ik wilde gewoon alle kaarten op tafel leggen. Liep ik op een counter, dan had ik verloren. Maar als ik aan de loopstrook met voorsprong kon beginnen, wist ik dat het voor mij kon zijn. Achteraf heeft de winnaar natuurlijk altijd gelijk. Wout maakte één foutje, anders had hij misschien gewonnen.

De Nederlander maakte tijdens de cross enkele vreemde gebaren richting zijn team. Had dat te maken met vermeend boe-geroep van een aantal fans? "Nee, ik wilde weten hoe ver Kevin Pauwels achter zat. Zo wist ik of ik kon pokeren. Niemand leek dat echter te begrijpen!"