© AFP

Thomas Pieters zakt naar 25e plaats in HSBC Champions golf

Thomas Pieters heeft zaterdag na een tweede opeenvolgende ronde in 71 slagen twaalf plaatsen moeten inleveren op het HSBC Champions golftoernooi (WGC/7.819.000 euro), dat plaatsvindt op de Sheshan International-golfbaan in het Chinese Shanghai. De 23-jarige Antwerpenaar staat nu met 209 slagen uit drie rondes achter zijn naam op de 25e plaats.

Pieters liet zich op hole twee meteen betrappen op een dubbele bogey. De nummer 98 op de wereldranglijst sloeg terug met birdies op de holes vier, vijf en zeven, waarna hij de eerste negen holes afsloot met een bogey. Op de holes elf en veertien putte hij nog twee birdies weg. Op de achttiende en laatste hole moest hij nog een bogey op zijn kaart schrijven.

Zijn ronde in 71 slagen volstond echter niet om progressie te maken vermits de tegenstand sterk scoorde. Met zijn totaalscore in 209 slagen, zeven onder par, telt Pieters negen slagen meer dan de Amerikaan Kevin Kisner die de koppositie blijft behouden. De 31-jarige uit Aiken telt één slag voorsprong op de Amerikaan Dustin Johnson, de Chinees Li Haotong en de Schot Russell Knox, die zijn laatste hole niet kon afwerken wegens de intredende duisternis.