© PHOTOPRESS.BE

Femke Van Den Driessche pakt goud bij beloften

Belofte Femke Van Den Driessche heeft België zaterdagmiddag de eerste gouden medaille bezorgd op het EK veldrijden in het Nederlandse Huijbergen. De renster van Kleur op Maat-NoDrugs soleerde naar de zege voor de Nederlandse Maud Kaptheijns en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

Veldrijden op Sportwereld.be

Van Den Driessche nam meteen bij de start de wedstrijd in handen. De renster uit Aalst toonde vorige week op de Koppenberg met haar tweede plaats bij de vrouwen elite al dat ze in goede doen is en wilde die vorm verzilveren in Huijbergen. De Nederlandse Maud Kaptheijns, renster bij het team van Geert Wellens, bleek evenwel een taaie klant en maakte iets voorbij halfweg cross opnieuw de aansluiting vooraan.

Het duo telde een kleine halve minuut voorsprong op de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. In de voorlaatste ronde maakte Van Den Driessche evenwel het verschil in de loopstrook door het zand. “Iedere keer moest ik daar een gaatje laten”, aldus Kaptheijns na afloop. “Ze ging daar gewoon sneller dan ik. Op het eind had ik het ook veel te warm en zat ik stikkapot. Ik kon het gaatje niet meer dichten. Daar moest ik haar laten rijden.”

Van Den Driessche zag niet om en soleerde naar de zege. Aan de finish telde ze 36 seconden voorsprong op de Nederlandse die kon leven met haar zilveren medaille. “Een gouden ‘plak’ had ik helemaal niet verwacht”, sprak een dolgelukkige Van Den Driessche na afloop. “Ik was de voorbije weken goed op dreef, maar ik wist niet hoe ik hier voor de dag zou komen. Een EK is toch helemaal iets anders dan de andere wedstrijden waar je niet tegen alle Europese concurrenten kampt. Maud gaf niet snel af, maar ik wist dat ik iets sterker was in die loopstrook en maakte daar het verschil. Ik ben hier heel gelukkig mee. Vieren? Dat doen we zo meteen, maar niet te lang”, lachte ze nog. “Zondag wacht in Ruddervoorde alweer een nieuwe wedstrijd.”