Klaasje: "Ik ga logeren bij Marthe of Hanne"

Het leven van Hanne, Klaasje en Marthe, de nieuwe meisjes van K3, zal nooit meer hetzelfde zijn. "Ik was nog nooit zo blij om vroeg op te staan als vandaag", vertelt Marthe in VTM NIEUWS.

Vooral voor Klaasje zal de aanpassing groot zijn, want de Nederlandse zal waarschijnlijk naar België moeten verhuizen. "Voorlopig overnacht ik op hotel of ga ik logeren bij Marthe of Hanne."

VIDEO. Exclusieve blik achter de schermen bij K3 zoekt K3

© vtm

Sinds vrijdagavond hebben we een gloednieuwe K3. Klaasje vond het alvast tijd om de kijker nog een laatste keer mee backstage te nemen en te tonen hoe het daar aan toe ging.

K3 zoekt K3: reacties voor en na de finale (video)

© GVA

"Het werd stilaan een zaak van staatsbelang, zoals bij Eurosong in de grote dagen." Hans Bourlon, grote baas bij Studio 100, schuwt de grote woorden niet, net na de bekendmaking van het winnende K3-trio. We peilden ook naar reacties bij de meisjes zélf, bij de mama van Marthe én bij Laura Lynn, die nu al fan is.

De meisjes zélf: "Oei, we kennen elkaars verjaardag nog niet"

Mama van Marthe: "Alsof alles op je hoofd valt, je kan niet meer denken"

Hans Bourlon: "Ze gaan het vele jaren volhouden"

Laura Lynn kregen we te pakken net voor de finale show: "Ik ben nu al nerveus in de meisjes hun plaats"

Deze drie meisjes vormen de nieuwe K3

© vtm

© vtm

thumbnail: null
thumbnail: null

Zes maanden hebben ze er naartoe geleefd. Het was dan ook nagelbijtend afwachten voor Lauren, Jindra, Marthe, Klaasje, Lisa en Hanne wie zich nu uiteindelijk de nieuwe K3 mocht noemen. Na een twee uur durende show waarin zowel de grootste hits als ‘Mama Se’ en ‘Heyah Mama’ als nieuwe songs de revue passeerden was het eindelijk tijd om de nieuwe leden van de hyperpopulaire meidengroep bekend te maken. Doorheen heel de wedstrijd lagen Hanne, Marthe en Klaasje voorop in de stemming, een positie die ze konden waarmaken want ze werden de nieuwe K3!

Wat we weten over de drie meisjes:

Hanne Verbruggen

De 21-jarige Hanne uit Mechelen studeert op dit ogenblik Communicatiewetenschappen. Ze is daarnaast leidster bij de Akabé scouts, voor kinderen met een beperking. Hoewel haar 3 broers en haar ouders muzikaal aangelegd zijn, hadHanne nog nooit eerder op een podium gestaan voor ze aan K3 zoekt K3 begon.

Marthe De Pillecyn

Marthe is 19 jaar oud en komt uit Kontich. Voor K3 en Gert was Marthe zeker geen nieuw gezicht: ze zingt al sinds 2007 in het Studio 100 koor. Zo heeft ze onder andere al samen met K3 in de Amsterdam Arena gestaan. Zingen, dansen en acteren zijn volgens Marthe écht haar ding.

Klaasje Meijer

Klaasje is 20 en woont op dit moment in Amsterdam. Samen met haar 3 zussen en haar mama vormt ze het 'Meijer Quintet'. Samen treden ze op in de kerk naast het ouderlijk huis. Klaasje is leerkracht in een Amsterdamse basisschool, waar ze de kinderen dwarsfluit leert spelen. Haar grote passies zijn dan ook dwarsfluit en muziek in het algemeen.

Topaantal kijkers volgde finale K3 zoekt K3

© BELGA

Ruim 1,8 miljoen Nederlanders en evenveel Vlamingen hebben vrijdagavond gezien wie de nieuwe meisjes van K3 werden. De cijfers voor Nederland komen van de Stichting KijkOnderzoek.

Op definitieve Vlaamse cijfers is het wachten tot maandag, maar de live-cijfers (mensen die rechtstreeks tv keken en dus niet uitgesteld, nvdr.) geven al een indicatie, aldus VTM-woordvoerster Sara Vercauteren. “Naar het laatste deel, waarin de winnaars bekendgemaakt werden, keken 1,8 miljoen Vlamingen. Voor het hele programma waren dat er gemiddeld 1,6 miljoen.”

De finale van “K3 zoekt K3” werd live uitgezonden op VTM en op de Nederlandse omroep SBS 6. Minstens 3,6 miljoen Vlamingen en Nederlanders zagen hoe Hanne, Klaasje en Marthe het haalden van Jindra, Lauren en Lisa.

Herbeleef de liveshow van K3 zoekt K3 hier van minuut tot minuut

© vtm

© vtm

© VTM

© vtm

© vtm

© vtm

© VTM

© vtm

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het was geen groot geheim meer, maar toch was het uitkijken naar de eerste battle tussen de meisjes met dezelfde haarkleur. Een uur lang gaven acht mogelijke combinaties het beste van zichzelf, vooraleer Gert zijn vijf favoriete combinaties bekend maakte. Een keuze waar ook het publiek zich bleek in te kunnen vinden.

Marthe en Lauren kregen beiden een bruine haarkleur en moesten het opnemen tegen elkaar met het liedje Loko Le.

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op vtm.be

Jindra en Klaasje bleven beiden blond en brachten het beste van zichzelf met het liedje Feest.

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op vtm.be

Lisa en Hanne schitterden dan weer als rosse deelnemers en zongen de ziel uit hun lijf met het liedje Liefdeskapitein.

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op vtm.be

Marthe: 'Ik ga gewoon genieten en alles geven.' Hanne vond het dan weer heel lekker gaan: 'Het is ook wel heel spannend.'

Jindra was geshockt zo ver te zijn geraakt: 'Eerst sta je daar met duizenden meisjes en dan sta je daar opeens in de finale.' Klaasje kon alles wat relativeren: 'Alles komt wel weer goed hoor. Ook als we het niet worden.'

Meteen nadien werden de nieuwe regenboogjurkjes voorgesteld, ontworpen door JBC.

En toen brak het moment aan waarop heel wat mensen gewacht hadden: de meisjes werden voor het eerst onderverdeeld in groepjes van drie. De eersten die mochten aantreden waren Lauren, Klaasje en Lisa met het liedjes Oya Lélé.

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op vtm.be

Jindra, Marthe en Hanne namen het over met 'Hocus Pocus, Iedereen kan toveren'.

Lauren, Klaasje en Hanne mochten de klassieker 'Heyah Mama' ten gehore brengen en bedankten meteen het publiek voor hun eindeloze steun.

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op vtm.be

Marthe, Jindra en Lisa stortten zich dan weer meteen op de muziek en starten zonder verdere uitleg 'Mama Se'.

Hoe gek het was voor de huidige K3's? 'Niet zo heel moeilijk', vond Kristel. 'Alle meisjes doen het goed, maar waar gaat het nu over? Wanneer is er magie, en dat is er bij de ene meer dan bij de andere.' Karen vond de combinatie Lauren, Klaasje, Hanne dan weer de beste combinatie.

Lauren, Jindra en Lisa probeerden de jury daarop opnieuw te overtuigen van hun kunnen met 'Waar zijn die engeltjes?'

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op vtm.be

Marthe, Klaasje en Hanne zijn momenteel een van de favoriete combinaties en brachten het liedje 'Afrika tot Amerika' om de rest van hun kunnen te overtuigen.

'Haar grote wens komt uit, ze wil zo graag met kinderen werken. Dat siert haar', wist de opa van Marthe na haar optreden te vertellen. Ook oma Yvonne was van de partij. 'Ik ga alle boekjes en kranten kopen en maak er een plakboek van.'

Lauren, Jindra en Hanne probeerden het dan weer met 'Oma's aan de top'. Marthe, Klaasje en Lisa sloten de optredens af met 'Télé Romeo'.

Na de optredens wilde niemand het achterste van zijn tong laten zien. Noch Josje noch Gert gaf zijn voorkeur weg: 'Ik wil nog niets zeggen, al heb ik wel een favoriet', liet Gert weten.

Eerste stemming

Gert moest niet veel later dan toch zijn vijf favoriete trio's bekend maken. Die waren: Marthe, Klaasje, Lisa / Lauren, Klaasje, Hanne / Marthe, Klaasje Hanne / Lauren, Jindra, Hanne / Marthe, Jindra, Lisa. Daarmee werd meteen duidelijk welke meisjes de favorieten zijn van de jury: Klaasje, Marthe en Hanne kregen allemaal drie stemmen terwijl Jindra, Lisa en Lauren het met twee stemmen moesten doen.

Toen mocht het publiek nog laten weten welke combinbaties zij top vonden. Dat waren: Marthe, Jindra Hanne / Marthe, Klaasje, Hanne / Marthre, Klaasje Hanne / Lauren, Jindra, Hanne / Marthe, Klaasje, Lisa. Daaruit bleek dat Marthe, hanne en Klaasje absolute favoriet waren. Lisa en Lauren scoorden het allerminste punten.

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op vtm.be

Laatste ronde

De laatste ronde werd afgetrapt door het trio Marthe, Jindra en Hanne die het nieuwe liedje 'Als het binnen regent' brachten. Kristel had vooral oog voor Marthe: 'Ongelooflijk hoe jij gegroeid bent. Prachtig.'

Lauren, Klaasje en Hanne brachten dan weer het nummer 'Een kus van de Juf'.'Het is een heel fijne combinatie om naar te kijken, jullie maken contact met elkaar en ik zie jullie zo met elkaar optreden', wist Josje nadien te vertellen. Gert stond ook met de mond vol tanden: 'Wat een overtuiging, wat een energie. Als je dan weet dat sommigen zo weinig ervaring hadden voor dit gebeuren, dan sta ik versteld. Prachtig gewoon.'

Marthe, Klaasje en Hanne brachten dan weer een bergliedje ten gehore met 'Jodelahie'.Kristel kon maar één ding zeggen over de combinatie: 'Voor mij is dit een match made in heaven.'

Lauren, Jindra en Hanne brachten daarop 'Kusjessoldaten'. 'Jullie zien er fantastisch uit. Ik vind het echt moeilijk, al die verschillende combinaties', wist Josje nadien te vertellen. Gert vond het dan weer een topprestatie van een topcombinatie. Kristel sprak van een ideale K3-combinatie waarbij de stemmen enorm blenden.

'Jij bent de Bom', was het allerlaatste liedje, gebracht door Marthe, Klaasje en Lisa.

En toen werd duidelijk wie de nieuwe K3 wordt: Klaasje, Marthe en Hanne nemen de fakkel over van Kristel, Josje en Karen.