© *

Gezin uit Oostduinkerke slachtoffer van home invasion

Een gezin uit Oostduinkerke is vrijdagavond het slachtoffer geworden van een home invasion. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Een 46-jarige man en zijn 12-jarige zoon werden door de drie overvallers vastgebonden.

Het gezin was tv aan het kijken, toen drie mannen met een bivakmuts op rond 21.15 uur de villa in de Witte Burg binnendrongen. De 46-jarige vader kreeg rake klappen en werd gekneveld. Ook zijn 12-jarige zoon werd vastgebonden, maar hij werd niet geslagen. Een drie jaar oude peuter en een baby van zes maanden werden door de overvallers met rust gelaten.

Ondertussen doorzochten de daders het huis en vroegen ze aan de bewoonster waar ze het geld konden vinden. Uiteindelijk gingen ze aan de haal met een relatief kleine buit van geld en juwelen. Van de overvallers, die Frans spraken, ontbreekt voorlopig elk spoor.

Het slachtoffer is eigenaar van een tabaksshop. In oktober probeerden overvallers in Menen nog tevergeefs de lading tabak van één van zijn chauffeurs te stelen. In 2006 werd de man in de buurt van Sun Parks Oostduinkerke al eens beschoten tijdens een mislukte carjacking. Het parket onderzoekt of er een verband is tussen deze incidenten en de home invasion. In beide dossiers zijn de daders immers nooit gevonden.