© PHOTOPRESS.BE

Zieke Sven Nys gaf verstek voor EK veldrijden

Sven Nys verscheen zaterdagnamiddag niet aan de start van het EK veldrijden in het Nederlandse Huijbergen. ‘Na een ellendige nacht ga ik vandaag niet starten in het EK’, deelde Nys zaterdagochtend mee via Twitter. Even later werd het nieuws bevestigd in een persbericht van Golazo.

Na een ‘ellendige nacht’ werd er in samenspraak met coach Paul Van Den Bosch en ploegleider Jan Verstraeten besloten om het verdere verloop van het seizoen niet in gevaar te brengen.

"Sven heeft afgelopen nacht een paar keer moeten overgeven. Ondertussen voelt hij zich al een tikkeltje beter, maar we hebben besloten om hem volledig te laten uitzieken. Mogelijk heeft hij iets verkeerd gegeten en kan hij zondag in Ruddervoorde van start gaan", aldus ploegleider Jan Verstraeten.

"In de namiddag zal Sven een kleine test afleggen en dan beslissen we. Indien hij een infectie heeft zal hij uiteraard niet aan de start verschijnen in Ruddervoorde. Het forfait voor het EK is bijzonder jammer, maar we willen geen risico nemen met het oog op het verdere seizoen."

De ‘Kannibaal van Baal’ kent een pechweek, vorige zondag moest Nys na materiaalpech afstappen tijdens de Koppenbergcross.

Wout Van Aert verschijnt in Nederland als topfavoriet aan de start, al zal hij wel moeten afrekenen met Lars van der Haar, de enige renner die hem dit seizoen twee keer kon verslaan.

Meer over Sven Nys