© Shutterstock

"Meerderheid van alle vrouwen is lesbisch of biseksueel"

De meeste vrouwen zijn helemaal niet heteroseksueel, ze zijn of lesbisch of biseksueel. Dat beweert althans dokter Gerulf Rieger van de University of Essex. Zijn onderzoeksteam ontdekte dat maar liefst 82% van alle vrouwelijke proefpersonen zich seksueel aangetrokken voelt tot zowel mannen als vrouwen.

VVA

Het onderzoeksteam van de psychologieafdeling van de University of Essex onderzocht de seksuele voorkeur van vrouwen en ontdekte dat de meeste vrouwen opgewonden raken bij het zien van zowel naakte mannen als naakte vrouwen. Daaruit leidden ze af dat de meeste vrouwen nooit helemaal hetero zijn, maar veeleer biseksueel of lesbisch.

Tijdens het onderzoek werden 235 lesbische en heteroseksuele vrouwen aan een visuele test onderworpen. Bij 82% van alle testpersonen zetten de pupillen uit bij het zien van beelden van zowel naakte mannen als naakte vrouwen, ze raakten met andere woorden opgewonden. Bij de vrouwen die zichzelf als volledig heteroseksueel identificeerden, bleek 74% postief te reageren op beide sexes.

Niet te missen