© eliane van baelen

20 jaar Las Pintoras

Kunstenaarstrio Las Pintoras stelt abstracte schilderijen in gemengde technieken tentoon in Bree. Eliane van Baelen, Lea Heuberger-Simones en Ciel Van den Heuvel-Koninkx maken al 20 jaar kunst.

eliane van baelen

In 1995 begonnen drie enthousiaste vrouwen, onafhankelijk van elkaar, een opleiding schilderkunst op het NIKO in Neerpelt. Hierna zijn ze samen verder gegaan.Nu, 20 jaar later, zijn ze letterlijk en figuurlijk door de wol geverfd. Ze schilderen nog elke week een volle werkdag samen. De resultaten hiervan willen ze heel graag aan alle belangstellenden laten zien. Dit doen ze in de vorm van een expositie in De Kapel van Bree.Hoewel de opleiding toen klassiek en academisch was, heeft voor alle drie de abstracte vorm van schilderen de overhand genomen.Ze inspireren en bekritiseren elkaar, bezoeken regelmatig musea en blijven de ontwikkelingen van de academie volgen. Ondanks het nauwe samenwerken heeft toch ieder voor zich een eigen stijl ontwikkeld.Met vallen en opstaan en het nodige doorzettingsvermogen wordt de weg naar het eindresultaat afgelegd, waarin voor alledrie het streven naar perfectie heel duidelijk zichtbaar is.

Praktisch: De tentoonstelling vindt plaats van zaterdag 21 november tot en met zondag 28 november 2015 en is vrij te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 14 uur tot 17 uur.Adres: Kapel Pensionaat, ingang via Grauwe Torenwal in Bree.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio