© Shutterstock

Dit zijn de dooddoeners voor elke relatie

Of een relatie al dan niet kans heeft op slagen is van veel factoren afhankelijk. Toch blijken een aantal persoonlijke eigenschappen over het algemeen door niemand gesmaakt. Een grootschalig onderzoek uit de Verenigde staten, Australië en Singapore heeft immers aangetoond dat woedeproblemen, gezondheidskwesties en voormalige huwelijken potentiële dooddoeners zijn voor elke relatie.

VVA

Wetenschappers uit de Verenigde Staten, Australië en Singapore stelden op basis van een grootschalig onderzoek een lijst op met ongewenste, persoonlijke eigenschappen bij partners die als breekpunt voor relaties gezien worden. Daarbij maakten ze een onderscheid tussen dooddoeners voor enerzijds kortstondige en anderzijds langdurige relaties.

Kortstondige relaties komen volgens het onderzoek vooral onder vuur te liggen als er gezondheidsproblemen optreden, als de partner een slechte hygiëne heeft of stinkt, als de partner al getrouwd is geweest en als de partner zijn woede niet onder controle kan houden. Bij langdurige relaties blijken vooral agressieve partners, polygamie, wantrouwen, voormalige huwelijken en gezondheidproblemen belangrijke breekpunten.

Voor het onderzoek werden maar liefst zes verschillende studies uitgevoerd, waarbij meer dan 6500 proefpersonen tussen de leeftijd van 21 tot 76 jaar ondervraagd werden. Dit lijstje met negatieve eigenschappen blijkt echter niet zomaar een leuk weetje te zijn, zo illustreert het onderzoek. Mensen houden immers voor een groot stuk rekening met bovenstaande eigenschappen in hun zoektocht naar de ideale partner.

Niet te missen