© BELGA

Wetstraat 16 ondermaats beveiligd

Premier Charles Michel (MR) heeft een verontrustend auditrapport gekregen over de belabberde beveiliging van zijn kantoor in de Wetstraat 16 en van zijn ambtswoning aan de Lambertmontstraat in Brussel. Dat staat zaterdag in De Tijd.

Het auditrapport, dat door de federale politie zou zijn opgesteld, waarschuwt dat mensen met kwade bedoelingen veel te gemakkelijk in de gebouwen kunnen binnendringen. De Wetstraat 16 is nochtans het zenuwcentrum van de Belgische politiek. Naast het kabinet van de eerste minister vinden er ook de belangrijkste vergaderingen met andere ministers plaats.

Al de komende weken gebeuren de broodnodige aanpassingswerken aan zowel de Wetstraat 16 als de Lambermont. Wat die maatregelen precies inhouden, wordt om veiligheidsredenen niet meegedeeld.

Nog volgens De Tijd voelt de premier zich veel meer bedreigd dan de officiële dreigingsanalyses van de veiligheidsdiensten aangeven. Zo had OCAD het dreigingsniveau voor de premier verlaagd van 3 naar 2+, wat betekent dat Michel niet langer de dure bodyguards van de Staatsveiligheid nodig heeft. Maar de premier is het totaal oneens met die dreigingsanalyse. Michel heeft daarom beslist de lijfwachten van de Staatsveiligheid uit zijn eigen budget te betalen.