VIDEO. Regeringsvliegtuig haalt moordenaars van Silvio Aquino op

Twee verdachten van de moord op Silvio Aquino zijn vrijdag met een regeringsvliegtuig vanuit Zuid-Frankrijk naar Melsbroek gevlogen. In een colonne werden ze naar het gerechtsgebouw van Tongeren gebracht en later naar de gevangenis. Uit vrees voor wraakacties werden speciale veiligheidsmaatregelen getroffen.

Nancy Vandebroek

Het gaat om de vader en een broer van de 22-jarige Samson die na de moord op Silvio Aquino in Opglabbeek dood werd aangetroffen op de autoweg in Roermond. Ze vluchtten naar Frankrijk en werden door de Franse gendarmerie opgepakt in een viersterrenhotel nabij Cannes. Het duo maakt deel uit van de van oorsprong Bosnische, beruchte zigeunerclan Hamidovic, actief in heel Europa. In het geval van Silvio Aquino wordt niet uitgesloten dat de clan handelde in opdracht van een andere bende.

De politie hield en houdt rekening met wraakacties van de Aquino’s. Teken aan de wand is een ‘bezoek’ aan het mortuarium van UZ Gasthuisberg in Leuven. Daar werden foto’s genomen van Samson die in het Antwerpse misdaadmilieu verspreid werden, in een poging hem te identificeren en zijn medeplichtigen op te sporen.

Aan de overbrenging van de twee leden van de Bosnische clan hangt een duur prijskaartje. U leest er dit weekend alles over in Het Belang van Limburg.