© Dirk Roefflaer

Opnames voor Franse horrorfilm in Herstappe

Vrijdag werd de Hoeise Kassei tussen Herstappe en Tongeren de hele dag afgesloten voor opnames van de Franse komische horrorfilm ‘Grave’ of ‘Freaking’. Dat was nodig omdat voor een bepaalde scène een auto tegen een boom moest knallen.

Dirk Roefflaer

De opnames voor ‘Grave’ of ‘Freaking’, de debuutfilm van de Parijse regisseur Julia Ducournau (32), zijn op 3 november gestart. De Frans-Belgische coproductie is een mix van komedie, drama en horror. “Voor een bepaalde scène waren de makers op zoek naar een gewestweg, waar een ongeval geënsceneerd moest worden. Hiervoor zijn we in Herstappe terechtgekomen”, zegt de Hasseltse locatiemanager Michael Geuns, die voor de regisseur op zoek ging naar de juiste plekken. “Filmen in België is fiscaal immers aantrekkelijker dan in Frankrijk.”

De Hoeise Kassei bleef van 5 uur tot 20 uur afgesloten. “We hebben twee ‘ongevallen’ gefilmd. Op de Hoeise Kassei in Herstappe hebben we een autowrak tegen een boom gezet, en een Franse politiecombi en ziekenwagen laten aanrijden. Het moest een Franse gewestweg lijken. Daarna is in Crisnée een stuntman met 50 km per uur tegen een boom geknald.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio